Kimyasalların insan sağlığı üzerindeki etkilere dair kaygılar.

Dünya üzerinde her geçen gün çok sayıda yeni kimyasal maddeler çıkıyor. Bu kimyasal maddeler,  dolayısıyla insan sağlığını tehdit eden riskleri arttırıyor. Solunum yolları hastalıkları,(koronavirüs, gribal enfeksiyon) kalp ve damar rahatsızlıkları(ani kalp krizi riski), alerjik, kanser gibi bir çok sayıda rahatsızlığa neden oluyor. 1950 ve 2000 yılları arasında kimyasalların üretimi 50 kat arttı.

Zirai ilaçlar, temizlik malzemeleri gibi hayatımız da bulunan kimyasallar eskiden güvenli onayı almış olmasına rağmen daha sonradan tahribata yol açtığı görüşmüştür. Kimyasal kullanımda kişisel koruyucular çok önemli olup, kullanım sırasında mutlaka giyilmesi gerekmektedir.

Şu anda kullanımda olup daha sonrasında riskli olacak kimyasallar var mıdır?

Geçmişte yapılan çalışmalarda tekil maddelere odaklanılmış çalışmalardı. Fakat bir maddenin zararlı olup olmadığını kanıtlamak için yeterli test yapmak, veriye ulaşmak uzunca zaman aldığından bu süre zarfında ürünler genelde ön onayı aldıktan sonra piyasaya sürülürler. Daha sonrasından ulaşılan verilere göre tekrar değerlendirmeye alınırlar. Zirai ilaçlarda  ve petrollerde kullanılan kurşun sorunu gibi örneklendirebiliriz.

Asıl sorunu oluşturan nokta, kimyasal maddelerin birbirleri ile girdiği reaksiyondur. Bu konuda insan sağlığını etkileyen çok büyük bir endişe var.

Kimyasallar insan sağlığını diret olarak etkiler fakat kronik rahatsızlığı olan ( çocuklar, yetişkinler, yaşlılar ) daha kötü etkilenirler. Şu anda yaşadığımız koronavirüs ( Covid-19 ) salgını, kimyasal kullanımını oldukça arttırdı(el dezenfektanları, kimyasal hava temizleyiciler, ev temizlik malzemleri ). Oldukça tehlikeli olan koronavirüs ( Covid-19) ‘ten korunmak için kullandığımız kimyasallara çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Peki kimyasal olmadan havayı temizleme şansımız var mı ? Kış aylarında odamı havalandırmadan nasıl temizlerim ?

Tabi ki günlük 3 ila 5 defa odanızı havalandırmanız gerekiyor fakat kış aylarında bu sayılar haftada 3 ila 5 arasına çıkıyor. Aeriashield mokitofree cihazı Pasture Enstitüsü tarafından test edilmiş ve test raporları sonucunda koronavürüs ( covid 19 ) ‘ü 10 dakika içerisinde yok etmiştir. RAPORU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ Evinizde ( model family ) kullanımda odayı havalandırmadan temizleme şansınız olacaktır. Herhangi bir kimsayal madde içermez. Tamamen zararsızdır. Hamilelerin kullanmasında hiçbir sakınca yoktur.  Bebeğinizin ve çocuğunuzun odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.